20. maaliskuuta 2013

Mansikkapiirakka


Talven keskelläkin voi pakastimesta löytyvien mansikoiden avulla onneksi fiilistellä kesäisiä makuja. Idea tähän mansikkapiirakkaan löytyi Pullahiiren leivontanurkasta. Tuplasin ainesmäärät ja kasasin piirakan Chez Mariuksesta mukaan tarttuneeseen, kätevään neliönmalliseen irtopohjavuokaan.

Pohja
400 g voita
8 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl merisuolaa
4 rkl kylmää vettä

Täyte
Litra  mansikoita
6 rkl tomusokeria
4 rkl perunajauhoja

Ota mansikat pakasteesta sulamaan. Laita kulhoon jauhot, sokeri ja suola, sekoita sähkövatkaimella joukkoon jääkaappikylmä voi. Lisää muruseokseen kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä lusikalla irtovuoan pohjalle noin 3/5 taikinasta ja laita se ja loput taikinasta jääkaappiin kovettumaan.

Leikkele puolijäiset mansikat ohuiksi siivuiksi ja sekoita joukkoon tomusokeri ja perunajauhot. Kun taikina on hieman kohmettunut ja helpompi käsitellä, levitä sormin jäljelle jääneestä taikinasta noin puolet vuoan reunoille asti. Kaada vuokaan mansikkaseos ja levitä tasaiseksi. Kauli lopusta taikinasta matto ja leikkaa siitä suikaleita ristiin piirakan päälle koristeeksi.

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Peitä piirakka kesken paiston foliolla, jos pinta alkaa ruskistua liikaa.

Mansikkapiirakka erään aurinkoisen sunnuntain brunssipöydässä.

2 kommenttia:

  1. Oi! Mansikkapiirakka on ihanaa! Täytyykin laittaa ohje muistiin, sillä meillä pakastin on vieläkin täynnä kesällä hamstratuista marjoista. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  2. Tämä oli kyllä herkkua ja vielä helppotekoinen, kannattaa ehdottomasti kokeilla itsekin! Sopii tarjoiltuna myös kunnon kermaisen vaniljajäätelön kanssa. :)

    VastaaPoista