6. maaliskuuta 2013

Pekonipasta

Perus pekonipasta alkoi käydä jo hieman tylsäksi, joten päätimme tuunata sitä hieman. Hyväähän siitä tuli, kiitos savuaromin ja savustetun valkosipulin (jota näin jälkeenpäin mietittynä voisi olla reseptissä reilumminkin). Itsetehty chilitahna antoi myös hyvän säväyksen annokseen. Helppoa ja nopeaa.

Tätä reseptiä voisi vielä kehittää niin, että normaalin "s-market"-pekonin sijaan käyttäisi kunnollista savupekonia, jota saa mm. Hakaniemen kauppahallista.

Resepti alla:
170 g pekonia
2 punasipulia
1 savustetun valkosipulin kynsi
6 herkkusientä
2 dl kermaa
1 tl itse tehtyä chilitahnaa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
savuaromia muutama tippa (esim. Poppamies Jalosavu)
pastaa
rucolaa
parmesania

Pilko pekoni, sipuli ja herkkusienet. Paista pannulla ja lisää suola, pippuri, valkosipuli sekä savuaromi. Lisää kerma joukkoon ja kiehauta. Keitä kananmunia noin 5 minuuttia, jotta ne jäävät hieman löysiksi. Pilko kananmunat ja lisää joukkoon. Keitä pasta.
Tarjoile kastike pastan, tuoreen rucolan ja parmesanin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti