29. maaliskuuta 2013

Savustetut pekoni-herkkusienet


Ehdimme pääsiäisloman aluksi jo pariin kertaan tehdä pekoni-juustosieniä nuotiolla grilliritilän päällä (näihin kun ei tunnu kyllästyvän koskaan), kunnes mieleemme tuli kokeilla, miltä ne maistuisivat savustettuna. Sienet viihtyivät savustuspöntössä vajaan puoli tuntia ja ehtivät saada pintaansa hienon ruskean värin sekä aivan mahtavan voimakkaan savuaromin. Yksinkertaista, raavasta mökkiruokaa - toimii!

suuria herkkusieniä
pekonia
Koskenlaskija kylmäsavuporo -sulatejuustoa

Puhdista herkkusienet ja napsauta niistä jalat irti. Painele jokaisen sienen sisään reilu teelusikallinen sulatejuustoa. Kääri sienten ympärille pekonisiivut. Savusta leppälastuilla savustuspöntössä puolisen tuntia.

1 kommentti:

  1. Juustosieniä tulee kesäisin melkein joka kerta grillailtua. Totta, ei niihin tunnu kyllästyvän.:) Koskaan ei ole tullut mieleen savustaa niitä, joten pitää kokeilla.:)

    VastaaPoista