23. maaliskuuta 2013

Shimeji-sienikeitto


Päätimme tehdä savusammen alkuruoaksi kermaista sienikeittoa. Stockmannin Herkussa keksimme kokeilla luottoreseptiimme tavallisesta poikkeavia sieniä, ja mukaan lähtivät aasialaisesta keittiöstä tutut, ruskeat buna-shimeji-sienet. Valmis keitto oli todella herkullista - sekä sienten maku että rakenne sopivat mainiosti Koskenlaskijan ja persiljan kaveriksi.

150 g buna-shimeji-sieniä
1 sipuli
4 dl ruokakermaa
0,5 pkt Koskenlaskija voimakas -juustoa
1 persiljanippu
mustapippuria
Himalajan vuorisuolaa

Kuutioi sipuli, poista sienten kantaosa, irroittele sienet toisistaan ja heitä ne kokonaisina sipulikuutioiden ja öljytilkan kanssa kuumalle pannulle ruskistumaan. Kuumenna kattilassa kerma ja juusto, lisää joukkoon sipuli-sieniseos ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi joukkoon persiljasilppu. Tarjoile rapeakuorisen maalaisleivän kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti