7. maaliskuuta 2013

Tapenade




Olemme kokoontuneet ystävien kanssa noin parin kuukauden välein jonkun meistä luo rennolle sunnuntaipäivän "DIY-brunssille". Viime brunssista on ehtinyt vierähtää jo hetki, joten otin aamulla itseäni niskasta kiinni ja sovin seuraavan herkkuhetken kotiimme heti tälle viikonlopulle. Hyvä tekosyy päästä tekemään himoamaani Hellapoliisin banoffeeta!

Yhdeksi brunssittelun vakitehtävistäni on muodostunut tapenaden valmistaminen. Tämän mainion leivänpäällisen surruuttaa valmiiksi parissa minuutissa, jolloin aikaa jää mukavasti myös työläämpien herkkujen tekoon. Tahna säilyy hyvin jääkaapissa, joten samalla kertaa voi pyöräyttää vähän kerta-annosta suuremmankin satsin.

2 dl kalamata-oliiveja kivettöminä
2 rkl kapriksia
1 limen mehu
puoli ruukullista basilikaa
pari valkosipulin kynttä
merisuolaa
mustapippuria

Lisää ainekset tehosekottimeen ja sekoita tahnaksi. Tarjoile tuoreen leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti