23. huhtikuuta 2013

Höyrytetyt mausteiset päärynäomenat


Höyrypäisen höyrytysmenumme päättivät mausteiset päärynäomenat, joiden kaveriksi keitimme höyrytysliemestä kasaan mainion maustesiirapin.

1 kypsä päärynäomena
2 tl granaattiomenajauhetta
1 kanelitanko
2 vihreää kardemummansiementä
3 tähtianista
5 neilikkaa
vettä
2 tl sokeria

Leikkaa päärynäomena puoliksi ja poista siemenkota. Ripottele leikkuupintoihin reilusti granaattiomenajauhetta. Lisää mausteet ja vettä höyrykattilaan ja höyryttele puolikkaita tunnin verran. Muista lisätä kattilaan vettä välillä, jotteivät mausteet pääse palamaan pohjaan. Kun päärynäomenat ovat kypsiä, nosta höyrykori syrjään odottamaan ja siivilöi mausteet liemestä. Kaada liemi takaisin kattilaan, lisää 2 tl sokeria ja keittele lientä, kunnes se on redusoitunut siirappimaiseksi. Tarjoile päärynät maustesiirapin (ja vaikkapa vaniljajäätelön) kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti