3. huhtikuuta 2013

Intialainen jogurttiporsas


Viimeisenä lomapäivänä oli tarkoitus kokkailla nepalilaista ruokaa, mutta suunnitelma vaihtuikin lennosta Intian puolelle, kun selaillessamme Aasialaista keittokirjaa (Parragon 2008) vastaan tuli kuva jogurttilampaasta. Lähikaupastamme ei ole toivoa tuoretta lammasta saada, joten säilytimme vain idean jogurtista ja vaihdoimme lihan porsaaseen. Muita ainesvinkkejä reseptin pohjaksi löytyi Pirkkalehdestä (s. 17).

Intialainen jogurttiporsas
1 purjo
1 punainen paprika
2 porkkanaa
300 g porsaan ulkofileetä
4 tl garam masalaa
1,5 tl raastettua inkivääriä
2 rkl tomaattipyreetä
3 dl turkkilaista jogurttia
tuoretta korianteria
cashewpähkinöitä

Pilko vihannekset ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi. Leikkaa porsaan filee suikaleiksi ja ruskista pannulla. Siirrä lihat lautaselle odottamaan ja paista vihannekset. Lisää vihannesten joukkoon garam masala, raastettu inkivääri ja tomaattipyre. Sekoita hyvin ja paista vielä hetki, jonka jälkeen lisää lihat takaisin pannulle. Lisää joukkoon jogurtti ja hauduta vielä noin 10 minuuttia. Paahda cashewpähkinät suolan kanssa kuivalla pannulla ja lisää annoksen päälle tuoreen korianterin kera.

1 kommentti:

  1. Löysin tänne Suolaa ja Hunajaa-blogin kommenttilaatikon kautta. Vaikuttapa kivalta possuohjeelta. Säännällisesti tulee mietin, että miksi ihmeessä possua tulee tehtyä niin harvoin. Tämän voisikin ottaa listalle...

    VastaaPoista