28. huhtikuuta 2013

Kiivitaskut


Beef wellingtonista jäi yli kourallinen lehtitaikinaa ja keittiön nurkissa pyöri myös pari kiiviä, joten pyöräytimme niistä nopean iltapalan. Kiivihillo toimii mainiosti taskujen sisällä, ja kunhan lehtitaikinan reunat malttaa tiivistää kunnolla, tulee taskuista kauniimman näköisiäkin. Vaikka mainioltahan nuo kuvan irvistävät kaveritkin kuitenkin maistuivat.

Kiivitaskut
2 kiiviä
2 tl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
n. 70 g lehtitaikinaa
keltuaista voiteluun

Kuori ja hienonna kiivit pieniksi kuutioiksi. Kiehuttele kiivejä ja sokeria kattilassa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut ja kiivi on hillomaista. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja jäähdytä.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä juomalasilla renkaita. Laita taikinarenkaille noin teelusikallinen kiivihilloketta ja sulje renkaat puolikuiksi reunukset huolellisesti tiivistäen. Voitele pasteijat munankeltuaisella ja paista 200 asteessa 15 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti