4. huhtikuuta 2013

Kotiinpaluupasta

Pääsiäislomalta mökkireissun jälkeen kotiin palattuamme jääkaappi ammotti tyhjyyttään, nälkä oli kova, eikä kauppaankaan jaksanut lähteä. Siinäpä sitten raapimaan kasaan mitä kotoa sattui löytymään ja kyllähän sitä pastan sai aikaiseksi lopulta. Loppulos oli vieläpä erinomaisen hyvä, sopivan mausteinen ja valkoviini toi mukavan hapokkuuden kastikkeeseen.

Kotiinpaluupasta
1 Roscoff-sipuli
1 punasipuli
2 porkkanaa
150 g minipaprikoita
10 cm kestomakkaraa
1 dl valkoviiniä
1/2 pkt voimakasta koskenlaskijaa
1 dl kuivattuja suppilovahveroita
1 dl vettä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
1/2 tl itse tehtyä chilijauhetta (jalapeno-habanero)
vuorisuolaa
mustapippuria
pennepastaa

Pilko sipulit, paprikat ja kestomakkara siivuiksi. Raasta porkkanat. Laita kuivatut suppilovahverot likoamaan noin desiin vettä. Ruskista vihannekset ja makkarasiivut pannulla ja lisää joukkoon liotetut suppilovahverot liemineen. Sulata joukkoon myös koskenlaskija ja lorauta kastikkeeseen vielä valkoviiniä. Keittele hieman kasaan mikäli tarvetta ja mausta lopuksi timjamilla, oreganolla, basilikalla ja kuivatulla jalapenolla sekä mustapippurilla ja tarkista suola.
Tarjoile pennepastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti