27. huhtikuuta 2013

Mandariini-sitruunaruoho-chili-minttumehu


Surruutimme Pirullisen kuumasta chilikirjasta napatun indonesialaisen lihapadan painikkeeksi samaisesta opuksesta myös löytynyttä chilillä, sitruunaruoholla ja mintulla maustettua mandariinimehua.

Hedelmäisestä juomasta tuli kuitenkin mehua enemmän mieleen viikonloppuaamujen alkajaisiksi pyöräyttämämme smoothiet, joten sekaan kannattaa lisätä myös vähintään desin verran vettä juoman notkistuttamiseksi. Jo puolikaskin chili antoi mehulle kivan säväyksen, mutta chilinystävän kannattaa suosiolla lisätä ohjeeseen vielä toinen samanmoinen.

Mandariini-sitruunaruoho-chili-minttumehu
5 mandariinia
1 sitruunanruohon varsi
0,5 punainen mieto chili
5 tuoretta mintunlehteä
(1 dl vettä)
jääpaloja ja mintunlehtiä tarjoiluun

Kuori mandariinit, poista sitruunaruohosta uloimmat lehdet ja chilistä siemenet. Heitä kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Lisää lopuksi tarvittaessa vettä niin, että juoma muuttuu mehumaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti