1. huhtikuuta 2013

Manteli-rosmariini-pannacotta chili-appelsiini-mansikkakompotilla

Televisiosta bongattiin joskus Hans Välimäen pannacottaresepti ja sitähän piti sitten itsekin tehdä, kun näytti niin hyvältä. Oma versio perustuu siis osittain juuri tähän Hansin reseptiin. Paahdetut mantelit ovat erittäin hyvä lisä. Pannacotan päälle tehtiin chilillä ja appelsiinilla maustettu mansikkakompotti, josta tuli erittäin maukasta. Chilin, appelsiinin ja mansikan suhde osui kerralla kohdalleen.

Manteli-rosmariini-pannacotta
50g mantelilastuja
2 rosmariinin oksaa
1,4dl maitoa
4dl kuohukermaa
75g sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 liivatetta

Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla. Kuumenna maito ja kerma kattilassa. Lisää joukkoon vaniljasokeri, mantelilastut ja kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Anna maustua kelmun alla noin vartti-20 minuuttia. Siivilöi lastut ja rosmariini seoksesta ja kaada tarjoilulaseihin. Laita kelmutetut annokset jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Tarjoile chili-appelsiini-mansikkakompotin kera.

Chili-appelsiini-mansikkakompotti
1 l mansikoita
1 punainen mieto chili
165 g hillo-marmeladisokeria
1 appelsiini

Silppua chili, raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Laita kattilaan mansikat, chili, appelsiininkuoriraaste ja -mehu sekä sokeri. Keittele miedolla lämmöllä noin tunnin ajan, kuori samalla vaahtoa pois reikäkauhalla. Jäähdytä ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti