19. huhtikuuta 2013

Saksanhirven sisäfile saskatoonhillolla


Tänään luvassa oli kootut seokset keittiön nurkissa pyörivistä raaka-aineista. Eilisestä beef wellingtonista jäi yli toinen saksanhirven sisäfilee, jonka päätimme syödä joululahjaksi saadun marjatila Koivulan saskatoonhillon kera. Kylkeen höyrytimme parsakaalia, jolle teimme kastikkeeksi toissapäiväistä tilliruukun jämää ja turkkilaisjogurttipurkin puolikasta hyödyntävän dipin.

Saksanhirven file
400 g saksanhirven sisäfileetä
voita paistamiseen
Himalajan vuorisuolaa
mustapippuria

Paista huoneenlämpöisen fileen pinta kauniin ruskeaksi voissa kuumalla pannulla. Siirrä liha uunivuokaan ja kiinnitä paistomittari filen paksuimpaan kohtaan. Paista 150-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila saavuttaa 55 astetta. Kääri file folioon ja anna tasaantua kymmenisen minuuttia. Leikkaa fileestä parin sentin  siivuja ja tarjoile saskatoonhillon ja muiden lisukkeiden kera.

Höyrytetty parsakaali
500 g parsakaalia
mustapippuria
Himalajan vuorisuolaa

Irrottele parsakaalin kukinnot ja laita höyrykattilaan. Rouhi päälle pippuria ja suolaa ja höyryttele parsoja kymmenisen minuuttia tai kunnes ne ovat hieman pehmenneitä.

Tillidippi
100 g turkkilaista jogurttia
 3 rkl tuoretta tilliä
2 tl sitruunamehua
mustapippuria
Himalajan vuorisuolaa

Silppua tilli ja sekoita jogurtin sekaan. Purista joukkoon sitruunamehu ja rouhi sekaan maun mukaan mustapippuria ja suolaa. Anna maustua peitettynä jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Tarjoiluun
saskatoonhilloa (eli marjatuomipihlajan hilloa, esim. marjatila Koivula)
savusuolahiutaleita (esim. Maldon)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti