20. huhtikuuta 2013

Tyrnikakku


Teimme taannoin tyrnikukkoa, ja tutkaillessamme onko joku muu ehtinyt jo väsäillä moista herkkua Google tarjosi tyrnikukkojen puutteessa Omenaminttu-blogin ihanan näköisen tyrnikakun. Sitäkin piti tietysti päästä kokeilemaan, ja jos tyrnikukko oli rustiikkisuudessaan mahtavaa, herkkä tyrnikakku oli vähintäänkin yhtä taivaallista.

Pohja
175 g kaurakeksejä
25 g digestivekeksejä
75 g voita

Tyrnitäyte
1 dl tyrnimehua
1,5 dl tomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä
2 kananmunaa
30 g voita

Päällys
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl tyrnimehua

Koristelu
marenkeja
tyrnimarjoja

Murskaa keksit esim. juomalasin pohjaa apuna käyttäen kulhossa tasaiseksi muruseokseksi. Sulata voi kattilassa ja sekoita keksimurujen joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä muruseos tasaisesti vuoan pohjalle ja painele se lusikalla tiiviiksi. Kelmuta vuoka ja siirrä jääkaappiin viilentymään.

Sekoita vispilällä kattilassa tasaiseksi nesteeksi tyrnimehu, kananmunat, tomusokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä kunnes se sakenee. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon rasva pieninä kuutioina. Jätä täyte jäähtymään.

Vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja tyrnimehu tasaiseksi massaksi ja lisää lopuksi joukkoon myös kermavaahto.

Ota irtopohjavuoka jääkaapista ja levitä jäähtynyt täyte keksipohjan päälle. Levitä sitten täytteen päälle kerma-tuorejuustovaahto. Koristele kakku ennen tarjoilua marenkimurskalla ja tyrnimarjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti