11. toukokuuta 2013

Appelsiinisorsapaisti ja grillatut parsat

Jokin aika sitten kaupassa mietiskeltiin vapunaaton ruokia, ja kun huomasimme, että pakastealtaassa pötkötti kokonainen sorsa, oli se napattava matkaan. Kaupassa vielä miestikeltiin, että mitähän siitä valmistaisi ja googlen avulla löytyi apuja täältä.

Hyvää tästä tuli, siitä ei liene kahta sanaa, mutta se tuli huomattua, ettei tuosta yhdestä sorsasta kyllä kovin nälkäiset kaksi ihmistä täyteen tule. Kannattaa siis varata joko lisäksi alkuruoka tai reilusti lisukkeita.

Appelsiinisorsa
1 sorsa
1 pkt pekonia
1 appelsiini
1/2 appelsiinin mehu
1 hapan omena
1 ruukku persiljaa
1 sipuli
suolaa
pippuria
2 dl riistalientä (riistafondista)
2 dl paistolientä
1 rkl vaaleaa likööriä

Huuhtele ja kuivaa sorsa hyvin sekä sisäpinnalta että ulkopinnalta. Suolaa ja pippuroi sorsa joka puolelta reilusti. Kuutioi omena, silppua persilja ja täytä sorsa tällä omena-persijla-seoksella. Levitä tai kiedo pekoni sorsan ympärille, jottei se kuivu uunissa. Sido koko paketti hyvin puuvillalangalla. Nosta paketoitu sorsa uunivuokaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Pilko sipuli ja lohko appelsiini sekä lisää ne sorsan kanssa vuokaan. Tee riistaliemi esim. fondista ja lisää sekin vuokaan. Laita vuoka uuniin ja paista ensin 225 asteessa puoli tuntia. Tämän jälkeen alenna lämpö 175 asteeseen ja paista vielä tunti.

Ota sorsa uunista ja nosta lepäämään hetkeksi. Tee sillävälin kastike. Laita kattilaan voi ja vehnäjauhot, paista hetki. Lisää joukkoon appelsiinimehu sekä siivilöity sorsanpaistoliemi. Lisää joukkoon myös likööri ja keittele hetki kasaan.

Nostele sorsapalat lautaselle, kaada kastiketta päälle ja tarjoile appelsiinilohkojen ja grillatun parsan kera.

Parsat
10 parsaa
1 rkl Picual-oliiviöljyä
Himalajan vuorisuolaa

Leikkaa parsoista jalat, pyörittele öljyssä ja rouhi päälle suolaa. Paista kuumalla grillipannulla pari-kolme minuuttia per puoli, kunnes parsat ovat taipuisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti