27. toukokuuta 2013

Nyhtöporopatonki

Poron lapapaistia jäi jäljelle seuraavaankin päivään vielä hieman ja päätimme kokeilla tehdä siitä nyhtöporoa. Nyhtöporolle tehtiin erinomainen bbq-kastike, jonka ohje sovellettiin täältä. Näistä mahtavista aineksista rakensimme melko yksinkertaiset täytetyt patongit, ja täytyy sanoa, että kyllä toimi! Ehkä parasta nyhtöevästä ikinä.

Nyhtöporo ja bbq-kastike
noin 400 g pitkään haudutettua poronlapaa
1 sipuli silputtuna
25 g voita
n. 1 dl tomaattipyrettä
2 dl vettä
3 dl punaviiniä
1 dl fariinisokeria
1 rkl sinappia
1 dl punaviiniviinietikkaa
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 chili paloiteltuna
2 rkl savuaromia
2 rkl worcestershirekastiketta

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon pilkottu sipuli. Paistele hetki, mutta älä ruskista. Lisää muut aineet,
sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Keittele kastiketta kasaan noin tunnin verran, kunnes se on sakeaa. Lisää lopuksi joukkoon nyhdetty poronlapa ja sekoita kastikkeeseen.

Poropatonki
maalaispatonki
nyhtöporoa bbq-kastikkeessa
jääsalaattia
voita
savujuustoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti