9. toukokuuta 2013

Paprika-lihapata

Haudutetut pataruuat ovat helppoja tehdä ja mikä parasta - yleensä maistuvat erittäin hyvältä, niin kuin tämäkin. Jostain mielen syövereistä tuli ajatukseksi tehdä todella paprikaista lihapataa, ja tämä on juuri sellaista. Lopputulos on yllättäen paprikainen, mutta myös murea ja ruuassa on miedosti tulinen jälkimaku.

Paprika-lihapata
600 g karjalanpaistilihoja
3 tomaattia
1 punainen paprika
1 sipuli
2 rkl savupaprikajauhetta
2 rkl paprikajauhetta
1 rkl tulista paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria

Tarjoiluun
ajvar-kastiketta

Ruskista lihat ja sipuli kasarissa. Lisää pilkotut tomaatit ja pilkottu paprika. Paista vielä hetki ja lisää joukkoon paprikajauheet, suola ja pippuri. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vähintään 2 tuntia. Kun pata on valmis, tarjoile se ajvar-kastikkeen ja tuoreen vaalean leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti