13. kesäkuuta 2013

Possu-pekonipatonki

Tähän reseptiin taisin joskus vuosia sitten törmätä Poppamiehen reseptiosastolla. Nyt vuosien tauon jälkeen oli aika kokeilla tätä uudestaan, ja täytyy sanoa, että on erittäin lihaisa ja hyvä patonki. Varmasti tulee maha täyteen.

Possu-pekonipatonki
1 iso maalaispatonki
oliiviöljyä
600 g porsaan sisäfilettä
kourallinen salvianlehtiä
280 g pekonia
suolaa
mustapippuria
smoky peri-peri -mausteseosta
grillihaba -mausteseosta
paprika-naga jolokia -jauhetta

Irrota porsaanfileestä kalvot. Hiero mausteet pintaan ja anna maustua tunti-pari. Halkaise patonki ja levitä sisäpinnoille hieman oliiviöljyä, laita muutamia salvianlehtiä öljytylle sisäpinnalle. Paista possunfileestä pinnat kiinni pannulla ja asettele file patongin sisään. Kääri koko patonki tämän jälkeen pekoniin ja tämän jälkeen koko komeus folion sisään. Tökkää muutamalla grillitikulla patonki kiinni, ettei se leviä folion sisään. Paista uunissa noin 175 asteessa suunnilleen puoli tuntia tai niin kauan kunnes fileen sisälämpö on 70 astetta.

2 kommenttia:

  1. Mahtavat patongit! Viikonloppu menee festareilla ja nämä voisi olla oikein hyvät yöpalat kotiutuessa :) Kiitos loistavasta ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, hyviä tosiaan ovat, nälkä lähtee varmasti pidemmänkin festarielämän jälkeen :) Tuliko testattua?

    VastaaPoista