29. kesäkuuta 2013

Raakakypsytettyä lohta seitsemällä tapaa

Eräänä iltana saimme valopäisen idean kokeilla raakakypsyttää lohta erilaisilla marinadeilla ja testailla, mikä maku toimii ja mikä ei. Testiin päässeet makuvaihtoehdot syntyivät mitä kaapista sattuu löytymään -periaatteella. Tässä tulokset:

Katajanmarjalohi
- Musta hevonen nousi testivoittajaksi! Katajanmarja maistui yllättävän pehmeältä. Tästä lähdetään kehittelemään ihan "oikeaa" ruokalajia.

Limelohi
- Raikas, muttei kuitenkaan dominoiva. Lime oli ehtinyt kypsyttää lohen jo läpikypsäksi, joten hyvinkin lyhyt marinointiaika on riittävä. Pesi sitruunalohen 6-0.

Riisiviinietikkalohi
- Toimiva, mutta yksinään turhan tujakka. Pääsee mukaan jatkokehitysaihioihin. Lyhyt kypsytysaika pätee tähänkin marinadiin.

Karpalolohi
- Hentoinen karpalo maistui vain aavistuksen, jos ollenkaan kalan kyljessä. Uusi yritys karpalotiivistemehulla?

Appelsiinilohi
- Jakoi mielipiteet. Appelsiini maistui lohessa, itseni mielestä mukavasti, mutta O:n mukaan turhan imelästi. Ei ollut ehtinyt kypsyttää kalaa läheskään yhtä paljon kuin hapokkaammat sitrusserkkunsa.

Sitruunalohi
- Tylsä. Ja läpikypsä. Ja astianpesuainemaisella tavalla sitruunainen.

Valkoviinilohi
- Tämä viritys lensi kauniisti kaaressa molempien suista takaisin lautaselle. Need we say more?


Lohta sen seitsemällä tapaa
200 g lohifileetä
valkoviiniä
katajanmarjoja morttelissa murskattuna
karpaloita
sitruunan mehua
limetin mehua
riisiviinietikkaa
appelsiinin mehua

Leikkaa lohifile ohuiksi siivuiksi ja jaa siivut 7 osaan. Suolaa siivut kevyesti. Marinoi jokainen seitsemästä osasta yhdellä marinadi-ainesosalla. Anna maustua jääkaapissa esim. pienissä muovipusseissa muutaman tunnin (meillä aikaa kului lopulta liikaa, 8 tuntia). Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti