11. kesäkuuta 2013

Sesam-ohraleipä leipäkoneella

Tämä leipäresepti syntyi lähes täysin randomilla, kun teki taas mieli tuoretta hyvää leipää. Kokosimme kaapista ainekset kasaan ja kokeilimme seesaminsiemenleipää. Lopputulos: ulkonäkö pettää. Leipä näytti ihan hyvältä, mutta ensinnäkään se ei oikein kohonnut kunnolla. Maku oli myös hieman valju, suolaa olisi saanut olla reilusti enemmän. Jauhojakin sai ohjelman aikana lisätä muutamaan otteeseen ihan reilusti. Lisäsuolalla tämä voisi oikeasti toimia hyvin. Aina ei voi voittaa.

Sesaminsiemen-ohraleipä
2,5 dl vettä
1 rkl Arbequina-oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa siirappia
1 tl Himalajan vuorisuolaa
0,5 dl mustia sesaminsiemeniä
0,5 dl vaaleita sesaminsiemeniä
5 dl ohrajauhoja
1 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa (vajaa 1 pss)

Mittaa aineet yllämainitussa järjestyksessä leipäkoneen vuokaan ja siirrä kulho sitten koneeseen. Valitse perusohjelma, keskipaahtoaste sekä pieni taikina ja käynnistä kone. Keskeytä alustus merkkiäänen kuuluessa ja aloita ohjelma alusta tasaisen taikinamassan varmistamiseksi. Kun ohjelma on valmis, poista leipävuoka koneesta ja anna leivän vielä jäähtyä vuoassa kymmenisen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti