15. elokuuta 2013

Ramen burger goes pulled pork



New Yorkin viimeisimmästä villityksestä, ramen-nuudeleista tehdystä hampurilaissämpylästä, kerrottiin taannoin Sivumaku-blogissa. Pakkohan niitä oli itsekin heti päästä kokeilemaan! Tavallista burgeripihviä ei kuitenkaan tehnyt mieli, joten keksimme tehdä vähän toisenlaisen cross kitchen -version ja korvata pihvin pulled porkilla eli kotoisasti nyhtöpossulla. Reissutuliaisena saatu Jim Beam Spicy Barbeque -soossi pääsi siis myös nopeasti käyttöön.

Homma onnistui kerralla yllättävän hyvin, ja lopputulos oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Hampparit olivat paitsi hauskannäköisiä myös maultaan kokeilemisen arvoisia. Noiden muiden täytteiden suhteen mielikuvitus ei oikein kaupassa vain laukannut, joten burgerin väliin päätynyt sinänsä ihan maistuva tomaatti-kurkku-salaatti-combo saa seuraavalla kerralla väistyä mielenkiintoisempien yhdistelmien tieltä.

Nyhtöpossu-nuudelipurilainen

Nyhtöpossu
500 g porsaan niskaa
2 pientä keltasipulia
2 dl bbq-kastiketta
ruususuolaa
mustapppuria

Kuori ja puolita sipulit ja lisää ne yhdessä lihan kanssa paistopussiin. Anna lihan hautua 110-asteisessa uunissa 8 tuntia. Anna lihojen hiema jäähtyä ja nyhdä ne sitten yhdessä sipulien kanssa silpuksi haarukkaa apuna käyttäen. Lisää joukkoon barbequekastike ja makusi mukaan suolaa ja pippuria. Kaada nyhtöpossu uunivuokaan ja paista 175 asteessa vielä puoli tuntia.

Ramensämpylät (2 isoa burgeria)
250 g ramen-nuudeleita
3 kananmunaa
0,5 tl ruususuolaa
seesamiöljyä

Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kulhossa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon suola. Lisää kananmunaseokseen valutetut nuudelit samalla reippaasti sekoittaen. Jaa seos neljälle pienelle lautaselle, peitä "säpylänpuolikkaat" leivinpaperilla ja asettele niiden päälle reilusti painoa, jotta ne prässääntyvät. Siirrä lautaset jääkaappiin  15 minuutiksi niin, että sämpylät jähmettyvät. Paista reilussa seesamiöljyssä makusi mukaan joko vain toiselta puolelta tai molemmilta puolilta rapeaksi ja kokoa burgerit.

Ekstratäytteet
tomaattia
salaattisipulia
kurkkua
jääsalaattia
rocato-chiliä

1 kommentti:

  1. Hauskoja :) Mä luulen, että meillä muksut kiljuisi riemusta, jos tällaiset saisivat. Paistettuja nuudelikakkuja on joskus tullut tehtyä, mutta en kyllä olisi keksinyt käyttää niitä "sämpylöinä"! Suuri kiitos tästä ohjeesta!

    VastaaPoista