2. syyskuuta 2013

Kanttarelli-suppilovahverorisotto ja hevosen sisäfilepihvit


Eräänä päivänä allekirjoittaneen sisko oli tulossa kyläilemään, joten päätimme valmistaa jotain hyvää ruokaa päivälliseksi. Päädyimme luottoreseptillämme tehtyyn risottoon, jonka kylkeen paistoimme erittäin mureat hevospihvit. Päälle vielä paistettuja kanttarelleja, nam!

Hevosen sisäfilepihvit
500 g hevosen sisäfilettä
mustapippuria
merisuolaa

Ota hevosen sisäfile huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistoa. Leikkaa file noin 3 cm paksuisiksi pihveiksi ja hiero pintaan reilu suola ja pippuri. Paista kuumalla grillipannulla pinnat nopeasti kiinni ja siirrä pihvit toiseen pannuun miedommalle lämmölle. Paista voilla valellen niin, että sisälämpötila on 55 astetta. Nosta pihvit folioon vetäytymään 10 minuutiksi. Tarjoile.

Kanttarelli-suppilovahverorisotto
400 g risottoriisiä
1,5 litraa kasvislientä
1,5 dl valkoviiniä
reilu kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
0,5 litraa tuoreita kanttarelleja
3 uuden sadon sipulia
2 sellerinvartta
1 sitruunan mehu
25 g voita
2 kourallista parmesaania
oliiviöljyä paistamiseen
merisuolaa
mustapippuria
tuoretta persiljaa

Laita kasvisliemi kuumenemaan kattilaan ja kuivatut sienet haaleaan veteen likoamaan. Silppua sipuli ja sellerinvarret ja kuullota pannussa läpikuultavaksi.

Tämän jälkeen nosta pannun lämpötilaa, lisää risottoriisi ja valkoviini. Keittele riisiä niin, että kaikki valkoviini on imeytynyt, jonka jälkeen lisää kauhallinen kasvislientä ja liotetut sienet liotusliemineen risoton sekaan. Lisää joukkoon mustapippuria ja suolaa. Jälleen, keittele riisiä hiljalleen niin, että kasvisliemi on imeytynyt, jonka jälkeen lisätään taas kauhallinen lientä joukkoon. Tätä toistetaan niin kauan kunnes riisi on al dente.
Nesteen imeytymisessä risottoon menee aikaa noin puoli tuntia. Ota risotto pois levyltä ja tarkista maku. Sekoita joukkoon voi ja hieman kasvislientä, mikäli sitä on vielä jäljellä. Raasta parmesanjuusto ja sekoita kourallinen raastetta riston joukkoon. Laita kansi päälle ja jätä vetäytymään noin kolmeksi minuutiksi.

Tässä välissä pilko tuoreet sienet reiluiksi paloiksi ja grillaa kuumalla pannulla, ilman öljyä tai muuta rasvaa niin kauan, kunnes sienet saavat kauniin grillatun värin. Nosta sienet johonkin astiaan pannulta. Lisää sienien sekaan sitruunan mehu, suolaa ja tuoretta persiljaa. Anna marinoitua hetken.

Asettele risotto lautaselle ja nostele päälle grillatut sienet sekä loput raastetusta parmesanista, nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti