20. joulukuuta 2013

Baba ghanoush

Kävimme jokin aika sitten WeeGeen SIS. Deli+Caféssa brunssilla. Tarjonta oli espoolaiseksi brunssiksi varsin hyvä, kohokohtana erittäin maukas baba ghanoush, josta ei meinannut saada tarpeekseen. Tästä innostuneena teimmekin heti kotona oman annoksen tätä herkkua. Ohje taidettiin napata täältä.

Baba ghanoush
2 munakoisoa
1,5 dl vaaleaa tahinia
3 valkosipulin kynttä
2 sitruunaa
0,5 tl jeeraa
0,5 tl suolaa
ripaus chilijauhetta
paprikajauhetta
oliiviöljyä
tuoretta persiljaa

Laita uuni täysille (meillä 300 astetta) ja paistele munakoisoja grillivastuksen alla noin puoli tuntia välillä käännellen. Paahda valkosipulit kuivalla pannulla. Kuori munakoisot ja riivi sisukset kippoon. Heitä kippoon myös paahdetut valkosipulit, tahini, jeera, suola ja chilijauhe. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita joukkoon kahden sitruunan mehut. Ripottele päälle paprikajauhetta, silppua persiljaa ja lorauta oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti