1. joulukuuta 2013

Feta-karitsamureke ja grillitomaatit

Blogin perustteella syksyn ruokalistamme on ollut varsin jauhelihapainotteista, mikä muuttokiireiden keskellä onkin ollut ihan hyvä arkiruokaratkaisu. Tällä kertaa uuniin pääsi reilusti fetajuustoa sisältävä karitsamureke, joka tarjoiltiin ihanien ja lähes itsestään valmistuvien grillitomaattien kera.

Feta-karitsamureke
400 g karitsan jauhelihaa
200 g fetajuustoa
1 keltasipuli
1 kananmuna
1 yksikyntinen valkosipuli
1 rkl korppujauhoa
2 oksaa rosmariinia
0,5 tl Starfish-chilijauhetta
mustapippuria
sinikiteistä vuorisuolaa

Pilko fetajuusto kuutioiksi. Irrota rosmariininoksista lehdet ja jauha ne morttelissa pieneksi. Silppua sipuli ja valkosipuli. Heitä jauheliha kulhoon ja lisää perään sipulisilppu, kananmuna, rosmariini, korppujauhot, chilijauhe ja muutama rouhaisu mustapippuria ja suolaa. Sekoita taikinaksi ja lisää lopuksi joukkoon varovasti fetakuutiot. Muotoile taikinasta murekepötkö ja paista 200 asteisessa uunissa 30 minuutin ajan.

Grillitomaattisalaatti
500 g pieniä terttutomaatteja
1 ruukku punaista Salanova-salaattia
70 g wasabirucolaa
ruususuolaa
mustapippuria
Hojiblanca-oliiviöljyä

Laita tomaattitertut uunivuokaan ja pistele tomaatteihin veitsellä reikiä. Valuta oliiviöljyä tomaattien päälle ja rouhaise pintaan mustapippuria ja suolaa. Paista tomaatteja uunissa grillivastusten alla 250 asteessa, kunnes niiden kuori tummuu ja halkeilee. Levitä salaatti ja rucola lautasille ja nosta tomaattiterttu ja fetamureke salaattipedille tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti