6. joulukuuta 2013

Hummus

Hummus ja dippiporkkanat ovat paitsi herkullinen, myös terveellinen ja nopeasti valmistuva välipala. Tahna sopii yhtä lailla mainiosti levitteeksi leivälle esim. paahdetun paprikan, tomaatin ja rucolanlehtien tai tuoreen basilikan kera.

Hummus
380 g säilyke-kikherneitä
1 pieni valkosipulinkynsi
0,5 dl vettä
0,5 sitruunan mehu
1,5 rkl (tummaa tai vaaleaa) tahinia
1 rkl Arbequina-oliiviöljyä
0,5 tl jeeraa
merisuolaa
persiljaa

Jos haluat hummukseen pehmeämmän maun, paahda valkosipulinkynttä aluksi hetken uunissa tai pannulla. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja lisää vettä tarpeen mukaan, mikäli pidät rakenteeltaan lösyemmästä hummuksesta. Koristele persiljasilpulla ja lorauksella oliiviöljyä.

2 kommenttia:

  1. Hummus on niiin hyvää. Ja se on helppo tehdä. Kaupan valmisversiot pitäisi kieltää... :)

    VastaaPoista