10. joulukuuta 2013

Luumumarmeladi joulutortuille


Kaupan luumumarmeladi sisältää jos jonkinmoista lisäainetta, joten miksei torttutäytettä pyöryttäisi itse? Itse tehty luumumarmeladi paitsi vamistuu helposti, myös maistuu tuhannesti paremmalta. Samahan koskisi tietenkin myös torttutaikinaa (vilkaiskaapa kaupan pakasteiden tuoteselosteita), mutta viime sunnuntaiaamuna menin rimaa hipoen aidan matalimmasta päästä yli valmistaikinan kanssa. Lupaan parantaa tapani jouluun mennessä!

Torttutäyte
500 g kuivattuja, kivettömiä luumuja
 5 dl vettä 
2 kanelitankoa
 1 tähtianis
 2 dl hillo/marmeladisokeria

Lisää luumut, vesi ja mausteet kattilaan ja anna kiehua noin 15 minuutin ajan. Poista mausteet ja soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon hillosokeri ja hauduttele marmeladia miedolla lämmöllä hiljalleen sekoittaen vielä 5 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ohjeesta, pitääkin ottaa itseä niskasta kiinni ja tehdä itse luumuhillokin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitoksista! :) Sitten kun ehtisi perehtyä lehtevän voitaikinan teon saloihin vielä...

      Poista