5. joulukuuta 2013

Pasta Carbonara, II osa


Taannoinen erinomaiselta maistunut pasta carbonara -kokeilumme sai jatkoa, kun päätimme kokeilla käyttää peruspekonin sijaan aitoa pancettaa. Paraniko lopputulos? Eipä voi kuin todeta, että tämän herkun jälkeen vaadit carbonarasi aina pancettalla.

Pasta carbonara
250 g fettucine-munapastaa
200 g pancettaa 0,5 cm siivuina
2 kananmunaa
100 g pecorino romano-juustoa
Tellicherry-mustapippuria

Kuutioi pancetta, levitä kuutiot kylmälle pannulle ja paista rapeiksi. Raasta pecorino-juusto hienoksi. Sekoita kananmunien rakenne rikki haarukalla. Keitä pasta al denteksi suolavedessä. Ota keitinvettä talteen kupillisen verran ja kaada valmis pasta takaisin kattilaan.

Sekoita kananmunat pastan joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Jos seos näyttää tässä vaiheessa kuivalta, lisää joukkoon talteen ottamaasi keitinvettä. Sekoita pastan sekaan vielä juustoraaste, lisää pancetta ja rouhaise myllystä joukkoon mustapippuria maun mukaan. Tarjoile.

Myyjä siivutti lihan pyynnöstämme reilunkokoisiksi puolen sentin siivuiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti