10. tammikuuta 2014

Glögi-glaseerattu porsaankylki


Tämä mainio eväs tulikin tehtyä jo reippaasti ennen joulua, mutta on jäänyt julkaisu roikkumaan. Tähän törmättiin Chef Jonesin blogissa, josta resepti napattiin ja otettiin omaan testiin. Possusta tuli erinomaista, onhan porsaankylki lähes parasta mitä ihminen voi syödä. Glögi-glaze tosin oli omaan makuuni ehkä aavistuksen liian makeaa, mutta ei häiritsevästi silti.

Aloita tämän ruuan valmistus tekemällä ensin glögi-glaze.

Glögi-glaze
5dl lihalientä
5dl punkkua
2dl glögiä
2 kanelitankoa
1 tähtianis
3rkl fariinisokeria
voita

Lorauta lihaliemi ja punaviini kattilaan ja keittele kasaan niin kauan, kunnes nestettä on jäljellä noin 2,5 dl. Lisää joukkoon glögi ja kaikki muut ainekset. Keitä taas kasaan niin kauan, kunnes seos on paksua ja siitä on jäljellä noin puolet. Lisää lopuksi joukkoon 2 rkl voita.

Porsaan kylki
900g porsaan kylkeä
merisuolaa
mustapippuria
ruokosokeria

Lisuke
Porkkanaa
Perunoita

Nosta kylki huoneenlämpöön ja hiero pintaan reilu suola. Hiero lihan pintaan sokeri ja paahda kuumassa (300 astetta) uunissa grillivastuksen alla vajaat 10 minuuttia. Vähennä uunin lämpötila 175 asteeseen ja nosta liha uunista. Valele possunkylki kauttaaltaan glögi-glazella. Nosta liha takaisin uuniin ja anna olla 175 asteessa noin tunti. Tämän jälkeen vähennä uunin lämpö 120 asteeseen, valele liha taas glazella ja paista noin 2 tuntia. Heitä sekaan tässä vaiheessa myös pilkotut porkkanat ja perunat.

1 kommentti:

  1. Kiva kuulla että tykkäsitte reseptistä ;) Hieman puolivahingossa törmäsin tänne. Katoin että onpa kiva kuva ja sitten tajusin :) Hieno homma ja hyvältä tosiaan näyttää!

    VastaaPoista