25. tammikuuta 2014

Minilihapullat viskimaustetulla suppilovahverokastikkeella

Lidlistä lähti matkaan Tammisen rotukarjan paistijauhelijaa, josta tuli pyöräytettyä erinomaiset minilihapullat. Sattuipa kaapista löytymään vielä Blue Congo -perunoita kylkeen. Päälle suppilovahverokastike viskillä maustettuna, niin kyllä kelpasi taas evästää. Tammisen jäljitettävyyspalvelun mukaan jauhelihamme oli kotoisin Ypäjältä ja koostui Aberdeen Angus ja Hereford -roduista. Mielenkiintoinen lisäpalvelu tuo jäljitys, tykkäsimme.

Lihapullat
400 g rotukarjan paistijauhelihaa
1 punasipuli
1 kananmuna
2 rkl ruiskorppujauhoja
suolaa
mustapippuria

Ota jauheliha lämpimään hyvissä ajoin ennen valmistusta. Silppua sipulit jauhelihan joukkoon. Viskaa sekaan 1 kananmuna, 2 rkl ruiskorppujauhoja ja mausta. Vaivaa taikinaksi. Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia ja paista voissa valurautapannulla kypsiksi.

Kastike
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
lihapullien paistinnesteet
2 rkl viskiä
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria

Liota sieniä hetki vedessä. Purista ylimääräiset vedet sienistä ja paista lihapullien rasvassa hetki. Lisää joukkoon 2 dl kermaa sekä 2 rkl viskiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla, keitä hieman kasaan tarvittaessa ja tarjoa lihapullien kanssa.

1 kommentti:

  1. Nam, viski ja sienet kuullostavat mielenkiintoiselta yhdistelmältä. :)

    VastaaPoista