9. helmikuuta 2014

Guay tiaw tom yam nuea eli härkä-nuudelikeitto

Joulunjälkeinen aasiaruokabuumi sai jatkoa jokunen viikko sitten. Kävimme jälleen Aasialaista keittokirjaa läpi ja jonkin ateriakokonaisuuden (en muista enää mitä tuli syötyä pääruuaksi) alkukeitoksi valikoitui tällainen nuudelikeitto. Ei huonompi valinta. Öljyssä paistetut rapeat nuudelit sopivat keittoon erinomaisesti eikä aasialainen keittö petä juuri koskaan, niin kuin taas nähtiin. Reilumman satsin kun tekee, niin toimii varmasti pääruokanakin.

Härkä-nuudelikeitto (kahdelle)
120 g naudan sisäfilettä
45 g keskipaksuja riisinuudeleita
0,5 l lihalientä
0,75 dl maapähkinäöljyä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
reilu sentti inkivääriä
1 rkl vihreää currytahnaa
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
tuoretta korianteria tarjouluun

Kuumenna lihaliemi kattilassa kiehuvaksi. Viipaloi liha ohuiksi viipaleiksi. Lorauta öljy wokkipannuun, kuumenna pannu ja heitä kiehuvan öljyn sekaan noin kolmasosa nuudeleista. Keitä öljyssä kunnes nuudelit turpoavat ja nosta nopeasti pois talouspaperin päälle odottamaan tarjoilua. Säästä pannulla olevasta öljystä noin ruokalusikallinen ja kaada loput pois.

Viipaloi salotti ohuiksi siivuiksi, hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Kuullota noin minuutti wokkipannussa. Lisää lihaviipaleet ja currytahna joukkoon, paista niin kauan kunnes liha on kypsää. Kaada kaikki ainekset wokista kiehuvan lihaliemen joukkoon kattilaan. Lisää kattilaan myös paistamattomat nuudelit. Mausta keitto soijakastikkeella sekä kalakastikkeella. Hauduta kunnes nuudelit ovat syöntikypsiä.

Jaa keitto kahteen annoskulhoon ja koristele annokset rapeaksi paistetuilla nuudeleilla sekä korianterisilpulla. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti