25. helmikuuta 2014

Korvapuustit

Ihanan pehmoisia korvapuusteja kannattaa leipoa kerrolla isompi määrä ja pakastaa, niin löytyy kaikille maistuvaa vierasvaraa tarjolle. Tai helpotusta äkkilliseen makeanhimoon ihan vaan itselle...

Korvapuustit
1 annos pullataikinaa
3 rkl voita
3 tl kanelia
3 tl sokeria
1 kananmuna
(raesokeria)

Vaivaa taikinasta ilmat pois ja leikkaa se kolmeen yhtäsuureen osaan. Kauli kustakin suorakaiteen mallinen levy ja levitä kauttaaltaan niiden pintaan ohut voikerros. Sirottele päälle kanelia ja sokeria, ja kääri levyt rulliksi. Leikkaa rullista kolmionmallisia palasia niin, että rulla pysyy yhtenäisenä myös palan ohuemmasta päästä. Nosta palaset pystyyn ja paina puusti sormella rullan kärkiosan kohdalta kuopalle.

Anna puustien kohota liinan alla vartin verran, voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla (meiltä tämä unohtui tällä kertaa). Paista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia, kunnes pullat saavat kauniin ruskean värin. Anna vetytyä liinan alla hetken ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti