28. helmikuuta 2014

Laskiaispullat

Miksi tyytyä joko-tai:hin, kun voi saada sekä-että:n? Vaniljaisella kermavaahdolla, kunnon mantelimassasiivuilla JA vadelmahillosydämellä täyteen ahdetut laskiaispullat ovat taivaallisia!

Tarjoile vaikkapa perinteisen hernekeiton jälkiruokana.

Laskiaispullat
1 annos pullataikinaa
raesokeria
2 dl vispikermaa
2-3 rkl sokeria
0,3 tl vaniljajauhetta
vadelmahilloa
mantelimassaa

Vaivaa taikinasta ilmat pois ja leivo pitkäksi tangoksi. Leikkaa tangosta haluamasi kokoisia möykkyjä ja pyörittele käsien välissä pyöreiksi pulliksi.

Anna pullien kohota liinan alla viitisentoista minuuttia, voitele ne siten kananmunalla, ripottele pinnalle raesokeria (jos muistat - me emme...) ja paista 200-asteisessa uunissa reilu kymmenisen minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä. Anna pullien jäähtyä rauhassa liinan alla.

Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljajauhe napakaksi vaahdoksi. Leikkaa pullista hatut irti. Täytä pullat kermavaahdolla, mantelimassalla ja/tai vadelmahillolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti