5. helmikuuta 2014

Potaje de alubias negras eli mustapapumuhennos

Tähän ruokaan törmäsimme vasta hankkimastamme, mainion oloisesta Aris Pepitan kirjoittamasta Espanjalainen keittiö -kirjasta (Gummerus 2010). Tämä on oma versiomme kyseisestä herkusta. Annokset hupenivat lautaselta noin silmänräpäyksessä, sen verran hyvää oli tämä muhennos. Yksinkertaista, helppoa, maistuvaa.

Mustapapumuhennos (kahdelle)
170 g kypsiä mustapapuja
350 g sian kylkisiivuja
100 g chorizoa
1 sellerinvarsi
6 minikokoista punasipulia
1 tl paprikajauhetta
3 dl kasvislientä
1 vihreä paprika
merisuolaa
Tellicherry-mustapippuria

Huuhdo ja valuta säilykepavut. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa sian kylkisiivut suurehkoiksi palasiksi.Viipaloi varsisellseri parin-kolmen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ota esiin liedelläkin toimiva isohko pata, kuumenna siinä öljy ja kuullota varsisellerin viipaleita sekä kokonaisia pieniä punasipuleita muutama minuutti. Lisää joukkoon sian viipaleet ja paistele noin 10 minuuttia, kunnes liha on kunnolla ruskistunut.

Viipaloi chorizo ja lisää pataan. Paistele pari minuuttia, jonka jälkeen ripottele joukkoon paprikajauhe. Lisää pataan valutetut pavut ja sekoittele hyvin. Lisää joukkoon kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Laita kansi päälle ja siirrä pata uuniin hautumaan noin tunniksi. Tunnin jälkeen pilko paprika ja sekoita muun ruuan joukkoon. Laita kansi päälle ja hauduttele vielä 15 minuuttia. Ota ruoka uunista, mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile.

muhennoksessa käytetty chorizo

2 kommenttia:

  1. Tämä herkku menee meillä varmasti kokeiluun. Toimisikohan tämä raakamakkara- chorizolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, oli aivan järjettömän hyvää. Voisi toimia raakachorizollakin ihan hyvin, jos kokeilet, niin kerro kuin kävi!

      Poista