3. helmikuuta 2014

Sitruuna-salmiakkijäätelö jäätelökoneella

Itseni toistamisen uhalla, jäätelökone oli kyllä loisto-ostos! Sitruunan ja salmiakin yhdistelmä toimi valloittavasti ja jäätelön rakenne oli ihanan samettinen.

Sitruuna-salmiakkijäätelö jäätelökoneella
2 dl vispikermaa
2 dl täysmaitoa
125 g sokeria
1 luomusitruunan kuoret
2,5 rkl apteekin salmiakki -mixeriä
5 kananmunan keltuaista

Sekoita maito, kerma, salmiakkisiirappi ja 50 g sokerista keskenään kattilassa. Vuole sitruunasta ohuita kuorisiivuja. Keitä seos kiehuvaksi, anna keittyä pari minuutta koko ajan hämmentäen ja jäähdytä seos sitten kylmäksi.

Laita kompressorillinen jäätelökone päälle, jotta se ehtii kylmetä. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset ja loput sokerista keskenään. Kaada joukkoon maitokermaseos ohuena nauhana samalla koko ajan vatkaten.  Kaada massa jäätelökoneeseen ja jäähdytä noin parikymmentä minuuttia, kunnes kone ei enää jaksa pyörittää massaa. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti