26. helmikuuta 2014

Vaniljainen valkosuklaavaahto

Tällä kertaa keksin jäätelönteossa ylijäävistä valkuaisista helpon ja nopean jälkkärin Ihan Ite. Vaahdosta olisi riittänyt annoksia helposti neljällekin, mutta ahmimme herkun kerralla kaksin. Hyvää siis tuli!

Vaniljainen valkosuklaavaahto (neljälle)
170 g valkosuklaata
1/3 tl vaniljajauhetta
4 kananmunan valkuaista
1 dl vispikermaa

Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä hieman. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sitten kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljajauhe. Kaada jäähtynyt, juuri vielä juokseva suklaa ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon koko ajan varovasti sekoittaen. Nostele sitten varovasti sekaan valkuaisvaahto. Siirrä seos tarjoilumaljoihin ja anna hyytyä vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti