29. maaliskuuta 2014

Ankankoivet hanhenrasvassa Hawksmoorin perunoilla

Tarkoitus oli vihdoin tehdä ankankoipi-confitia ja koivet kaivettiinkin pakkasesta hyvissä ajoin edellisenä päivänä sulamaan. Seuraavana päivänä lähdimme metsästämään ankanrasvaa tätä confitia varten, mutta eihän sitä löytynyt mistään. Jouduimme siis tyytymään hanhenrasvaan, jota sentään sattui löytymään Stockmannilta. Myöhemmin toki ankanrasvaa löytyi, joten eiköhän se confit saada joskus tehtyä.

Ankankoivet hautuivat siis serkkunsa rasvassa, mutta lopputulos ei ollut ehkä aivan odotettu. Koivet olivat hieman kuivahkoja ja vieläpä mauttomia. Ehkä koivet olivat uunissa liian pitkään. Ehkä mausteita oli liian vähän. Lisukkeet sen sijaan olivat erittäinkin hyviä, joten ne pelastivat tämän aterian osittain. Hawksmoorin perunoiden ohje napattiin Sillä sipuli -blogista.

Ankankoivet hanhenrasvassa
2 ankankoipea
115 g hanhenrasvaa (esim. Hauhalan hanhifarmilta)
puolikas ruukku timjamia
merisuolaa
mustapippuria

Hiero mausteet ankankoipien pintaan, suolaa ja pippuria saa olla reilusti. Lado koivet pataan ja heitä päälle timjami. Lusikoi tämän jälkeen hanhenrasva koipien päälle. Laita pataan kansi päälle ja tyrkkää 150-asteiseen uuniin vartiksi. Vähennä lämpö 90 asteeseen ja hauduta noin 5 tuntia.

Hanhenrasvassa paistetut omenat
2 hapanta omenaa, esim. Granny Smith
3 rkl hanhenrasvaa
0,5 dl tuorepuristettua omenamehua

Lohko omenat kuorineen. Paista lohkoja hetki kuumalla pannulla hanhenrasvassa ja lisää joukkoon omenamehu. Hauduttele miedolla lämmöllä, kunnes omenat pehmenevät, mutteivät vielä hajoa.

Hawksmoorin perunat
450 g jauhoista perunaa, esim. Vang Gogh
3 rkl hanhenrasvaa
2 valkosipulinkynttä
sormisuolaa

Kuori ja pilko perunat isohkoiksi kuutioiksi. Keitä suolavedessä lähes kypsiksi ja nosta uunivuokaan.
Kuumenna hanhenrasva kiehuvaksi ja kaada perunoiden päälle. Laita vuoka 220-asteiseen uuniin tunniksi, lisää kokonaiset valkosipulin kynnet 45 minuutin kohdalla sekaan. Tarjoile ankankoipien kanssa.

4 kommenttia:

  1. Harmi, että koipennen kuivuivat. Olivatko ne ihan rasvan peitossa? Minä en ole koskaan onnistunut kunnolla ankankoipien kanssa muutoin kuin confit-menetelmällä. Ja olen pitänyt niitä kuivamaustumassa ensin muutaman tunnin ennen paistamista, jolloin mausteet ja suola ehtivät kunnolla vaikuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietittiin kanssa, että rasvaa oli varmasti turhan vähän, ja tosiaan olisihan noiden tietysti ollut loogista antaa maustua rauhassa ensin, nyt kun mainitsit :) Täytyy yrttää uudelleen joku päivä, nyt on ainakin 400 g tölkki ankanrasvaa odottamassa.

      Poista
  2. Nuo perunat on kyllä syntisen hyviä...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella - kiitos tästäkin vinkistä teille! :)

      Poista