11. maaliskuuta 2014

Fetaporsasrullat ja -tomaatit

Ai miten niin arkiruokailumme kiertää välillä kehää? Tässä vaihteeksi fetaa ja timjamia possun ja tomaattien kera. Kokeile myös vaikkapa porsaan sisäfileetä pekoniin käärittynä tai koskenlaskijan pekonipossutaskuja.

Fetaporsasrullat (2 hengelle)
4 kpl vajaan sentin siivuiksi leikattua porsaan ulkofileetä
4 rkl fetamurua
timjamisilppua
merisuolaa
mustapippuria
cocktailtikkuja

Leikkaa porsaanfilee siivuiksi ja nuiji pihvit ohuiksi lihanuijalla. Rouhi fileiden pintaan suolaa ja pippuria ja saksi päälle reilusti timjamia. Murusta kullekin pihville noin ruokalusikallisen verran fetajuustoa ja kääri fileet tiiviiksi rulliksi. Kiinnitä rullat cocktailtikuilla ja paista niihin kauttaaltaan kullanruskea paistopinta reilussa voissa valurautapannussa. Siirrä rullat uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa viitisentoista minuuttia, kunnes rullat ovat kypsiä. Poista cocktailtikut ja koristele vuoka tuoreella timjamilla.

Grillatut fetatomaatit
3 romatomaattia
oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia

Puolita tomaatit, asettele uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin ja lorauta päälle oliiviöljyä. Rouhi päälle myös suolaa ja pippuria ja murusta joukkoon fetajuustoa. Laita vuokaan vielä muutama timjamioksa ja paista tomaatteja grillivastusten alla, kunnes fetakuorrute on saanut kauniin värin. Poista timjaminoksat ja koristele vuoka ennen tarjoilua vielä tuoreella timjamilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti