15. maaliskuuta 2014

Kardemumma-mustikkasorbetti

Kokeilimme ensimmäistä kertaa tehdä sorbettia jäätelökoneella, ja käytimme pohjana viime keväänä tekemämme mustikkamojito-sorbetin ohjetta. Tällä kertaa korvasimme raikkaan mojiton maun talvikauteen sopivammalla kardemummalla - on muuten uskomatonta, kuinka intensiivinen maku jo yhden kodan siemenistä tuleekaan!

Kardemumma-mustikkasorbetti
2 valkuaista
1 dl sokeria
5 dl mustikoita
1 vihreän kardemummankodan siemenet

Jauha kardemumman siemenet hienoksi morttelissa. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Surauta mustikat tehosekoittimessa soseeksi ja lisää kardemummajauho joukkoon. Nostele varovasti mustikoiden joukkoon valkuaisvaahto.

Kaada massa jäätelökoneeseen ja jäähdytä noin parikymmentä minuuttia, kunnes kone ei melkein enää jaksa pyörittää massaa. Siirrä sorbetti pakasterasiaan ja pakasta vielä hetken, jotta saat tarpeeksi jämäkän koostumuksen. Tarjoile.

2 kommenttia:

  1. Mustikka ja kardemumma ovat kyllä ihana yhdistelmä! Olen itse tehnyt niistä herkullista curdia. ;)
    http://ssiiri.wordpress.com/2014/01/21/ihana-mustikka-kardemummacurd/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieletön väri, nam! Täytyy laittaa ohje korvan taakse, tuo sopii tosiaan varmasti ihan mahtavasti kakun täytteeksi. :)

      Poista