8. maaliskuuta 2014

Lohikäärmejäätelö jäätelökoneella

Pitahaya tai pitaya on Keski- ja Etelä-Amerikasta kotoisin oleva kaktushedelmä, jota kasvatetaan nykyään myös Aasiassa. Siellä se tunnetaan paremmin nimellä lohikäärmehedelmä. Pitahayaksi kutsutaan itse asiassa kolmea eri kaktushedelmää, joista Suomen marketeissa tuttu näky on pinkkikuorinen ja valkolihainen tarhametsäkaktuksen hedelmä.

Maidonvalkoinen, mustasiemeninen hedelmäliha suorastaan käskee kokeilla vinkeän pitahayan käyttöä jäätelönteossa. Lopputulos on paitsi esteettisesti hauska, myös erittäin hyvänmakuinen - hieman kiivi- tai melonijäätelöä muistuttava.

Pitahayajäätelö jäätelökoneella
1 pitahaya, josta sosetta 230 g
150 g valkoista sokeria
150 g kevytmaitoa
80 g vispikermaa

Puolita pitahaya pitkittäin (säästä kuoret tarjoiluun), kauho lusikalla sisukset tehosekoittimeen ja lisää mukaan sokeri ja maito. Surauta nopeasti tasaiseksi massaksi, mutta varo murskaamasta siemeniä. Lisää lopuksi joukkoon kerma.

Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna pyöriä, kunnes kone ei enää tahdo jaksaa pyörittää massaa. Siirrä valmis jäätelö toiseen astiaan ja pakasta vielä hetken. Tarjoile jäätelö pitahayan kuorista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti