7. maaliskuuta 2014

Omenainen bataattikeitto

Ostimme taannoin Gummeruksen (2012) julkaiseman Mainiot keitot - kattilasta kulhoon -kirjan. Kymmeniä kivankuuloisia keittoreseptejä sisältävästä opuksesta ensimmäisenä lounaskokeiluun pääsi raikkaan omenainen bataattikeitto.

Originaalireseptissä keittoon lisättiin lopuksi myös omenamehua ja hieman tuhdimmin kermaa, mutta en halunnut tehdä keitosta aivan niin löysää (koska olin vähentänyt purjon määrää, mutta unohtanut vähentää veden määrää...). Onneksi soppa toimi yhtä lailla hyvin näinkin, eikä vahvempaa omenan makua olisi kaivannutkaan.

Omena-bataattikeitto
1 rkl voita
1 iso purjo (250 g)
2 bataattia (600 g)
1 iso porkkana
2 kirpeää omenaa (Granny Smith)
1,2 l vettä
1 tl merisuolaa
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
1 dl kermaa
mustapippuria
persiljaa koristeluun

Viipaloi purjo. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon purjoviipaleet. Kuullota purjoja vajaa 10 minuuttia miedolla lämmöllä.

Kuori ja kuutioi bataatit, porkkana ja omenat ja lisää kattilaan. Kaada joukkoon vesi ja mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Kiehauta ja anna keiton hautua miedolla lämmöllä parisenkymmentä minuuttia, kuunes kasvikset ovat pehmenneet.

Nosta kattila liedeltä, rouhi joukkoon mustapippuria ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kerma. Lämmitä keittoa vielä viiden minuutin ajan koko ajan hämmentäen. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita ja tarjoile tuoreen persiljasilpun kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti