19. maaliskuuta 2014

Parsakaali-linssikeitto

En koskaan kyllästy pyöräyttämään yksinkertaisia ja maukkaita sosekeittoja lounaaksi; tämäkin soppa valmistui parissakymmenessä minuutissa. Linsseillä keittoon saa mukavaa ruokaisuutta niin, että kunnon lautasellisella pärjää pitkälle iltapäivään.

Helppo parsakaali-linssikeitto
3 dl punaisia linssejä
2 parsakaalia
2 pientä kesäkurpitsaa
1 pieni purjo
vettä
3 rkl kasvisfondia
2 dl ruokakermaa
merisuolaa

Huuhtele linssit ja kaada kattilaan. Pilko joukkoon kasvikset isoina paloina ja kaada joukkoon vettä, kunnes kaikki peittyvät. Keitä viitisentoista minuuttia ja soseuta keitto sitten sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kerma, fondi ja maun mukaan muutama rouhaisu suolaa. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti