25. maaliskuuta 2014

Rakuuna-herkkusienikeitto

Tällä kertaa Mainiot keitot - kattilasta kulhoon -kirjasta kokeiluun pääsi rakuunalla maustettu herkkusienikeitto. Nimensä mukaisesti opuksesta on löytynyt useita kivoja soppareseptejä - kannattaa siis hankkia kotikirjastoon, jos tulee vastaan.

Rakuuna-herkkusienikeitto
50 g voita
1 keltasipuli
700 g ruskeita herkkusieniä
8,5 dl kasvislientä
3 rkl tuoretta rakuunaa
1,5 dl ranskankermaa
merisuolaa
mustapippuria

Kuutioi sipuli ja kuullota 25 grammassa voita kymmenisen minuuttia. Kuutioi sienet ja lisää ne yhdessä lopun voin kanssa kattilaan. Paista viitisen minuuttia, kunnes sienet ovat hieman ruskistuneet. Kaada joukkoon kasvisliemi ja silppua mukaan rakuuna. Hauduta keittoa miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää joukkoon ranskankerma. Rouhi sekaan maun mukaan suolaa ja mustapippuria. Koristele annokset tuoreella rakuunalla.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa syksyiseltä, mutta hyvältä! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Meillä taitaa tosiaan olla keittiössä syksy ympäri vuoden, kun katsoo blogin sienireseptien ja kaapissa vielä odottavien, kuivattujen suppilovahveroiden määriä :D

    VastaaPoista