26. huhtikuuta 2014

Grillattu picanha

Ensimmäistä kertaa törmäsimme kaupassa tähän Suomessa harvinaiseen lihaherkkuun, tiskiltä löytyi nimittäin australialaisen Black Anguksen picanhapala, vajaa kaksikiloinen sellainen. Viime kesänä tätä herkkua päästiin maistelemaan Madeiralla ja siitä jäi kipinä kokeilla picanhan grillausta joskus myös kotona. Nyt siihen tarjoutui mahdollisuus ja täytyy sanoa, että grillattu picanha on kyllä yksi parhaista lihoista grillattuna. Aiheeseen tutustuimme myös tämän blogin kautta.

Grillattu picanha
1,9 kg australialaista black angusen picanhaa
karkeaa merisuolaa
mustapippuria
Lisukkeeksi salaattia, grillattua parsaa ja chimichurria.

Ota liha lämpenemään hyvissä ajoin ennen grillausta ja suolaa se karkealla suolalla reilusti joka puolelta. Pippuroi pala juuri ennen leikkaamista ja grillausta. Leikkaa picanhapala reilunkokoisiksi paloiksi, noin kahden kilon lihasta tuli meillä 4 palaa, kolmekin olisi riittänyt, sillä yhdestä palasta tuli hieman liian pieni ja se grillaantui hitusen liian kypsäksi. Taivuta leikatut palat mutkalle rasvapuoli ylöspäin ja työnnä palat vartaaseen (ks. kuva alla). Grillaa vartaassa mediumiksi ja anna vetäytyä folion sisässä vähintään 15 minuuttia. Leikkaa tämän jälkeen picanhapalat siivuiksi ja tarjoile salaatin sekä chimichurrin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti