7. huhtikuuta 2014

Nautavartaita kahdella marinadilla

Sain jostain kummallisen idean marinoida naudanlihaa sinappisella marinadilla, ja yllättävää kyllä, päästä sävelletty sinappimarinadi sopikin naudan kaveriksi oikein hyvin. O varmisteli illan aterian onnistumista sorvaamalla osalle vartaista lisäksi turvallisemman soijapohjaisen marinadin, joka sekin maistui hyvälle.

Lisukkeeksi grillasimme myös vihreää parsaa, suippopaprikaa ja mietoja punaisia chilejä sekä peruna-sipulinyyttejä.

Nautavartaita kahdella marinadilla
500 g rotukarjan ulkofileetä
sinappimarinadia
soijamarinadia

Kuutioi filee isoiksi palasiksi ja jaa lihat kahteen pieneen muovipussiin. Hiero marinadit lihakuutioiden pintaan tasaiseksi ja anna lihojen marinoitua vähintään pari tuntia (tai käytä vakuumimarinaattoria).

Pujota lihakuutiot vartaisiin ja pyyhi ylimääräinen marinadi pois. Grillaa vartaita keskilämmöllä muutama mnuutin ajan niitä välillä käännellen. Jätä liha maun mukaan sisältä punertavaksi.

Sinappimarinadi
1 rkl täysjyvä-dijonsinappia
2 valkosipulinkynttä
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl worchesterkastiketta
1 tl tummaa soijakastiketta

Murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki ainekset marinadiksi.

Soijamarinadi
3 rkl tummaa soijakastiketta
1 rkl sherryviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
0,5 tl chilijauhetta (esim. rocoto turbo pube)
mustapippuria

Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita kaikki ainekset marinadiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti