27. huhtikuuta 2014

Paholaisen kananmunat

Tämä useasta eri deviled eggs -ohjeesta koostamani alkuruoka on odottanut tekijäänsä ainakin vuoden verran. Nyt pääsiäisenä ajattelimme tarttua tuumasta toimeen, ja lopputulos oli mitä mainioin. Nämä toimisivat myös kevään juhlissa kivana pikkupurtavana, jonka voi valmistaa jääkaappiin jo etukäteen.

Paholaisen kananmunat
3 kananmunaa
4 tl ranskankermaa
3 siivua pekonia
1 tl dijon-sinappia
1 tl ruohosipulia silputtuna
0,5 tl lehtipersiljaa silputtuna
ripaus chilijauhetta
ripaus savupaprikajauhetta
mustapippuria
vuorisuolaa

Koristeluun:
savupaprikajauhetta
ruohosipulia

Keitä kananmunia 8 minuuttia ja jäähdytä ne. Leikkaa kuoritut kananmunat pitkittäin puoliksi ja irrota varovasti keltuaiset kulhoon. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tahnaksi. Mausta lopuksi maun mukaan pippurilla ja suolalla. Nostele takaisin valkuaiskuppeihin reilu annos keltuaistahnaa ja koristele savupaprikakajauheella ja ruohosipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti