15. huhtikuuta 2014

Porkkana-linssikeitto

Inkiväärillä, korianterilla ja appelsiinilla maustettu porkkana-linssikeitto toimii kevyenä, mutta kuitenkin ruokaisana lounasvaihtoehtona.

Porkkana-linssikeitto (4 annosta)
1 kg porkkanoita
1 iso keltasipuli
5 cm inkivääriä
1,5 dl kasvislientä
3 dl punaisia linssejä
2 appelsiinin mehu
1 ruukku korianteria
ripaus chilijauhetta
merisuolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli kattilaan. Kaada päälle kasvisliemi ja anna kiehua 10 minuuttia kannen alla. Lisää joukkoon linssit ja keittele vielä toiset 10 minuuttia. Purista joukkoon appelsiinien mehu ja silppua sekaan korianteri. Ripauta sekaan myös tujaus chilijauhetta. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja rouhi lopuksi joukkoon maun mukaan suolaa ja pippuria. Koristele annokset korianterinlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti