13. huhtikuuta 2014

Valkopapukeittoa ja tapenadea

Tämäkin itsessään yllättävän miedonmakuinen, mutta tapenadesta hyvin ryhtinsä saava lounassoppa on pienin muutoksin peräisin keittiössämme kovassa käytössä olevasta Gummeruksen Mainiot keitot -kirjasta.

Tapenaden tein omalla reseptilläni, mutta kokeilin käyttää tällä kertaa basilikan sijasta yrttinä persiljaa - ihan maukkaalla lopputuloksella.

Valkopapukeitto
1 ison purjon vaaleat osat
1 iso keltasipuli
1 rkl oliiviöljyä
2 porkkanaa
1 fenkoli
2 sellerinvartta
3 valkosipulinkynttä
340 g valkoisia säilykepapuja
1,5 l vettä
0,25 tl kuivattua timjamia
0,25 tl kuivattua meiramia
merisuolaa
mustapippuria

Pilko vihannekset reiluiksi paloiksi. Kuullota sipuli- ja purjokuutioita öljyssä miedolla lämmöllä vajaa 5 minuutin ajan. Lisää valkosipuli, selleri, porkkana ja fenkoli ja kuullota aineksia vielä pari minuuttia. Lisää joukkoon vesi, pavut ja kuivayrtit ja anna keiton kiehua noin puolen tunnin ajan. Soseuta keitto ja mausta se suolalla ja pippurilla. Tarjoile tapenaden kera.

Tapenade
165 g kalamata-oliiveja kivettöminä
0,5 dl kapriksia
1 pienen limen mehu
puoli ruukullista persiljaa
merisuolaa
mustapippuria

Lisää ainekset tehosekottimeen ja sekoita tahnaksi.

2 kommenttia:

  1. Tapenade onkin kiva lisä keittoon, yleensä laitan jotain pekonimurua tai paahdettuja pähkinöitä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paahdettuja pähkinöitä pitääkin kokeilla seuraavaksi, kiitos vinkistä :)

      Poista