11. kesäkuuta 2014

Karitsa-feta-portobellomureke

Mitä helppoa ja nopeaa tehdä kaapista löytyvistä karitsan jauhelihasta, portobellosienistä ja fetajuustosta? Kokkausta aloittaessa en ollut ollenkaan varma, mutta tällä kertaa fiilispohjalta säveltäminen toimi ja lautasille päätyivät söpöt, pienet sieni-fetamurekepalloset.

Karitsa-feta-portobellomureke
400 g karitsan paistijauhelihaa
1 oksa rosmariinia
1 kananmuna
mustapippuria
merisuolaa
2 portobellosientä
150 g fetajuustoa

Silvi rosmariininoksasta lehdet ja pilko ne pieneksi silpuksi. Sekoita rosmariini, jauheliha, kananmuna sekä rouhaisut suolaa ja pippuria taikinaksi. Jaa taikina neljään osaan ja pyöräytä kahdesta palasa uunipellille pyöreät, vajaan sentin paksuiset kiekot. Lisää kiekkojen päälle portobellosienet hatut ylöspäin ja täytä hatut kuutioiduilla fetajuuston palasilla. Muotoile jäljelle jääneistä jauhelihanpaloista sienille kannet ja muuraa ne yhteen pohjakiekkojen kanssa.

Paista murekkeita 200-asteisessa kiertoilmauunissa 20 minuuttia ja anna niiden vetäytyä hetken ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi bulgurin ja tzatzikin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti