16. kesäkuuta 2014

Minttusuklaa-mansikkajuustokakku

Kehittelin tämänkaltaisen tuoreilla marjoilla koristellun suklaamansikkakakun reseptin kauan sitten ja olin superylpeä kauniista lopputuloksesta. Tiedätte varmasti tunteen, kun joku joskus onnistuu niin hyvin, että sitä ihastellessa ja makustellessa ei tule edes kuvattua todistusaineistoa moisesta kokemuksesta. Kuvauksen lisäksi reseptiikan kirjoittelukin jäi tietysti puolitiehen.

Ajattelin pyöräyttää kakusta uusintaversion, kun O:n sukulaisia oli tulossa kyläilemään. Erinäisten liivatejauheen oikeaoppiseen käyttöön liittyvien episodien jäljiltä kahvipöytään päätyi, köh köh, aikas omaperäinen toisinto tortusta. Ketutuskerroin esti kuvaamasta tätä rakeista ja löllyvää luomusta, joten päätin nöyrästi kokeilla pyöräyttää onnistuneen version joskus myöhemmin.

"Joskus myöhemmin" oli lopulta nyt ehkä vuotta myöhemmin, kun puolestaan omia sukulaisiani oli tulossa kylään. Vaan kas kummaa, pohjataikinaa ei jotenkin riittänytkään tarpeeksi ylös vuoan reunoille ja jotenkin onnistuin laskemaan myös liivatelehtien määrän hieman alakanttiin (korjattu ohjeeseen 5 --> 7 (EDIT: kokeilin myöhemmin vielä yhdeksälläkin, mutta hyytymisessä oli silti parantamisen varaa - ehkä 10 riittäsi?). Kakku pysyi onneksi koossa pakastimen kautta käytettynä. Savu korvista noussen nappasin sen kuuluisan valokuvan, laitoin kakun tarjolle ja päätin pyhästi, että se sai sitten olla tämän reseptin osalta tässä. Maku oli kuitenkin mainio - juuri sopivan kevyt ja raikas, mutta samalla juustokakkumainen - joten ehkä tätä vielä pitäisi tehdä uudelleen... jonain vuonna :)

Minttusuklaa-mansikkajuustokakku (isoon irtopohjavuokaan)
Pohja:
350 g Domino-keksejä
100 g voita
(Huom! Tee 1,5-kertainen annos, jos haluat reunojen nousevan kauniisti sentin verran täytteen yli.)

Päällinen:
500 g mansikoita, massaksi tehosekoittimessa
2 dl vispikermaa
1,5 dl valkoista sokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
10 liivatelehteä + tilkka vettä
500 g maitorahkaa

Hienonna keksit muruiksi monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan reunoille ylös asti ja siirrä vuoka jääkaappiin kovettumaan.

Survo mansikat monitoimikoneessa soseeksi.

Liota liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä, kiehauta tilkka vettä ja liuota liivatteet kuumaan veteen. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja rahka. Vatkaa tasaiseksi. Kaada joukkoon ohuena norona liivatevesi koko ajan sekoittaen. Lisää massaan lopuksi mansikkasurvos, sekoita tasaiseksi ja kaada suklaakeksipohjan sisään.

Hyydytä kakkua jääkaapissa yön yli. Asettele esim. tuoreita marjoja tai cupcakes-kuorrutetta kakun pinnalle tarjoillessa.


2 kommenttia:

  1. Nam, herkkua, mansikkajuustokakku dominopohjalla ei voi kyllä mennä maun puolesta pieleen. Eikähän se haittaa, jos noita pikkumokia sattuu, saapa tosiaan hyvän tekosyyn tehdä aina uusiksi tuota kakkua. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin! Koskas meille olikaan taas tulossa vieraita... :)

      Poista