19. kesäkuuta 2014

Naudan ribsit uunissa

Joitain aikoja sitten törmättiin lihatiskillä hieman harvinaisempaan herkkuun, naudan ribseihin. Hauduttelimme itse näitä ribsejä uunissa parisen tuntia, mutta suosittelen vieläkin pidempää haudutusaikaa. Hitaasti hyvä tulee, pilalle tämä ei taida mennä vaikka hauduttaisi vuorokauden liemessä ja matalassa lämmössä. Maku oli kuitenkin hyvä ja tumma olut sopii tähänkin ruokaan erittäin hyvin.

Naudan ribist
750 g naudan ribsejä
0,5 l tummaa olutta, esim. Laiska Jaakko
2 porkkanaa
2 sipulia
merisuolaa
mustapippuria

Lisukkeeksi esim. viinisuolaheinää ja friseésalaattia sekä tomaattia.

Ota ribsit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta. Suolaa ja pippuroi ribsit ja grillaa kuumalla pannulla kauttaaltaan lihasta pinnat kiinni.

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Nosta lihat pataan ja kaada päälle olut. Lisää joukkoon myös pilkotut porkkanat ja siivutetut sipulit ja hauduttele kannen alla vähintään parisen tuntia. Ota lopuksi padasta kansi pois ja grillaa ribsejä grillivastusten alla, kunnes lihojen pinta rapeutuu. Tarjoile salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti