12. kesäkuuta 2014

Sitruuna-mustikkacupcaket

Taannoinen cupcake-debyyttini oli sen verran sähellyspitoinen kokemus, että aiheesta piti ottaa uusinta hetimiten. Tällä kertaa ilman herkkuja odottavia vieraita ja ihan vaan pienenpienellä taikinaerällä. Näillä spekseillähän homma tietysti menikin sitten nappiin, ja voi kurja kun "jouduin" ahmimaan herkät syreeninkukkakakkuset ihan ite.

Sitruuna-mustikkacupcaket (4 kpl)
40 g voita
1 dl vispikermaa
1 kananmuna
1,75 dl erikoisvehnäjauhoja
0,3 dl perunajauhoja
0,75 dl valkoista sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustikoita

Kuorrute:
50 g maustamatonta tuorejuustoa
20 g voita
80 g tomusokeria
tilkka sitruunamehua

Koristeluun:
Syreeninkukkia

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Laita voi ja kerma kattilaan ja lämmitä, kunnes voi on lähes sulaa. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja pyörittele sitten sekaan varovasti marjat. Kaada jauho-mustikkaseoksen joukkoon nesteseos ja sekoita varovasti lusikalla. Annostele taikina amerikanmuffinivuokiin niin, että puolisen senttiä vuoan yläreunasta jää tyhjäksi. Paista kakkusia 15 minuutin ajan uunin keskitasolla ja anna sitten jäähtyä rauhassa ennen kuorruttamista.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Purista joukkoon maun mukaan sitruunamehua. Kaavi kuorrute pursottimeen ja siirrä pursotin jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi, jotta kuorrute kovettuu ja pysyy pursottaessa paremmin kasassa. Kuorruta ja koristele cupcaket ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti